Ikke bare effekt

Det finnes flere måter å trimme/forbedre din motorsykkel, de fleste tenker nok på mere effekt(hk) når man snakker om trimming men jeg tenker vel så ofte på det at man skal forbedre kjørbarheten.

Noen eksempler:
-Mange bytter eksosanlegg på sin sykkel til et som er lettere og ofte ser bedre ut – dette fører til at motoren puster lettere ut og den vil begynne å gå magert, kanskje «skyte» litt ved motorbrems eller moderate gasspådrag.
-Din nye sykkel går ujevnt på lave turtall, motorbremser kraftig, virker slapp på lave gir. Dette skyldes ofte begrensinger som fabrikanten har lagt inn i styringen av motoren.

Både drivfstoff og tennings trimmingtrimming dyser nåler jet needles

For å løse slike utfordringer må luft/bensinblandingen og ev. tenningstidpunkter endres. Dette kan gjøres på tre forskjellige måter avhengig av type sykkel og alder.

1. Eldre sykler: Disse har en forgasser som regulerer mengden bensin og luft utifra gass på drag og vakumet i innsuget. Ved å bytte dyser og nåler vil vi kunne justere luft/bensinmengden på de forskjellige turtall og gasspådrag. Andre elementer som er viktige er flottørhøyder, synkronisering og ikke minst rens.

trimming ecuflash ecunleached chiptrim
ECUflash oppdaterer den originale motorstyringen, her er en løsning fra ECUnleashed

2. Innsprøytning, ECUflash: På dagens motorsykler blir tenningstidspunkt og bensin/luft-blandingen styrt av en «datamaskin»(ECU) som produsenten har programmert med tabeller som forteller hva som skjer under hvilke forhold. Det er på de fleste modellene nå mulig å legge inn et nytt sett med tabeller og endre en rekke parametere direkte i den originale ECU´en. Det finnes ferdige tabeller basert på sykkel, eksos, luftfilter kombinasjoner, og vi kan lage nye tabeller i vår dyno-benk. Vi har løsninger fra ECUnleashed som har ferdige tabeller for de fleste sykler og kombinasjoner av eksos, luftfilter og lignende.

trimming powercommander

3. Innsprøytning, tilleggs-boks: En annen variant er å hjelpe den originale ECU med en tilleggsboks som gir endringer i tabellene. Dette er en løsning som vi har drevet med i mange år og du vil ikke gjøre noen endringer i den originale ECU. Også her finnes det en mengde ferdige «maps», og vi kan tilpasse eller lage nye i vår dyno-benk som er skreddersydd for nettopp din unike sykkel.